Eğitime gönül vermiş bir grup öğretmen; bir araya gelerek başlattıkları “Başarabilirsin” isimli eTwinning projesi ile pandemi döneminde sanılanın aksine çocuklardan ve eğitimden uzak olmadıklarını bir kez daha gösterdiler. Pandemi nedeniyle uzun süredir kapalı olan okullardaki öğrenciler; hem arkadaşlarından hem okullarından hem de öğretmenlerinden uzun süredir ayrılar. Bunun bilincinde olan öğretmenlerimiz ,öğrencilerin hem devam eden eğitim öğretim döneminin kazanımlarını daha kolay kavramalarını sağlamak hem de okul, öğretmen ve arkadaşlarıyla olan bağlarını güçlendirmek amacıyla kollarını sıvadı.
Biri Azerbaycan’dan olmak üzere dokuz farklı okul ve dokuz öğretmen katıldı.Kuruculuğunu Konya,Karatay,
Ağsaklı İlkokulu sınıf öğretmeni Esma Yeliz Karabulut ve Bursa Yıldırım Şehit Piyade Er Nezir Akgül Ortaokulu Mdr. Yard. ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Sevgül KİÇİR ‘in üstlendiği projeye :
Azerbaycan dan Ucar şehri,
4 numaralı okul öğretmeni Nurana Qasimova ,
Türkiye ‘den ise ; Mardin ,Kızıltepe,
Günlüce İlkokulu öğretmeni Ferhat EROL,
Çorum ,İskilip,Misakımilli İlkokulu öğretmeni Rasim ÇINAR,
Kırıkkale,Karakeçili İlkokulu öğretmeni İlknur VARGELOĞLU,
Antalya,Manavgat,Öger İlkokulu öğretmeni Fındık ÇALIŞKAN TINAZ,
Kastamonu,Devrekani,Halime Celal Budak İlkokulu öğretmeni Raşide ERANİL SEVİNÇ, Adana-Kozan,Kozan Halk Eğitimi Merkezi öğretmeni Zehra TUFAN ortak üye olarak katıldılar.
Projede çeşitli sınıf düzeylerinde 52 öğrenci görev aldı. Projeye katılan öğrenciler:
Belirli günler ve haftalar kapsamında ortak şiir hazırladı ve seslendirdiler.
Web 2.0 aracı kullanarak etkinlik ve sunumlar hazırladı.
Kodlama yaparak 9 Mayıs e - Twinnining Günü, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı konulu çalışmalar yaptılar.
Bilgilendirici eğitim toplantılarına katılarak ağız ve diş sağlığı, çocuklarda sağlıklı beslenme ile güvenli internet kullanımı hakkında uzmanından bilgi aldılar. Öğrenci ve yazar buluşması etkinliğinde çocuklar kitap yazarı ile birebir görüşmenin , ona kitabı hakkında soru sormanın tarifsiz heyecanını yaşadılar.Böylece kitap okuma istekleri pekişti. Sanatsal çalışmalar yaptılar: Yaptıkları
Taş boyama eserleri ile takvim hazırlandı .
Hikaye yazma becerilerini desteklemek amacıyla yaratıcılıkları zorlayan bir hikaye tamamlama etkinliği düzenlendi.
Aileleri ile yemek menüsü hazırlayarak kaliteli zaman geçirdiler ve eğlenerek öğrendiler. Hazırladıkları bu yemeklerle bir yemek kitabı oluşturuldu. Hem yöresel yemekler hem de günlük basit yemek tarifleri bir arada sergilenen yemek kitabı ülkemizin zengin kültürünü de yansıtıyor. Nisan ayında başlayan proje haziran ayının ilk haftasında başarıyla tamamlandı. Katılan tüm öğrenci ve öğretmenlere katılım sertifikası verildi.
Proje hakkında bize kısa bir değerlendirme yapan proje ortaklarından İskilip Misakımilli İlkokulu Öğretmeni Rasim ÇINAR:
"Öncelikle belirtmeliyiz ki çocuklarımız kendilerine güvendiğinde ve onlara rehberlik edildiğinde çok güzel işler başarıyorlar. eTwinning projelerinde temel amaç; takım çalışması yapmak, görev ve sorumluluk almak, zaman yönetimi, güçlü ve sağlıklı sosyal ilişkiler kurmak, paylaşmak, teknoloji kullanımını geliştirmek,güvenli internet kullanımı ile ilgi farkındalık yaratmak,farklılıklara saygı göstermek gibi önemli kazanımlar üzerinde duruluyor. Bu kapsamda bizler proje ortaklarımızla neler yapabileceğimize karar verdikten sonra projemize büyük bir heyecan coşkuyla başladık. Birçok öğrencimizin ilk defa yer aldığı bu proje sonunda ,gerek velilerimizden gerekse sevgili öğrencilerimizden çok güzel dönütler aldık. Okullarımız kapalı olsa da biz buradayız ve onlarla birlikte öğrenmeye ;öğrenirken eğlenmeye devam ediyoruz. Katkılarından dolayı tüm proje ortaklarımıza, öğrencilerimize ve bize desteğini esirgemeyen velilerimize teşekkür ediyorum." Dedi.